University of Surrey LRC – AET Flexible Space

University of Surrey LRC

Surrey, UK

AET supplied the Flexible Space under floor air conditioning system and Nesite raised access floor for the new four storey learning resource centre at the University of Surrey’s Stag Hill Campus.  The instantly recognisable gold and bronze framed building achieved a BREEAM “Very Good” status and was designed to integrate with existing facilities

  • Architect – RMJM
  • Consulting Engineer – EDP

The brief was to incorporate high specification eco-conscious air conditioning that was easy to maintain and reconfigure using on site maintenance staff.  As the mechanical services were all installed at low level, removing the need for a false ceiling, and increasing headroom.  The result was an overall space increase of 50% for the students

Specific to this project was the incorporation of hot water trimming heaters into the perimeter Fantile units, developed to compensate for heat loss, avoid electric heating and enhance the EPC rating

 

Project Description

Flexible Building Services for the University of Surrey’s new Learning Resource Centre

Total Area = 5000 sq m

Ventilation system: CAM-C

Under floor supply, under floor return air

  • University of Surrey Learning Resource Centre
    University of Surrey Learning Resource Centre
  • Stag Hill Campus
    Stag Hill Campus