Case Study

| all |

45 Gee Street

London, UK

Mixed use, eight storey building constructed in 2008, consisting of basement level residential units, retail space on the ground floor and six floors of speculative office space

Total Area

2077 sq m

System
Displacement Ventilation with Fantile

2011 New Build

Mixed use, eight storey building constructed in 2008, consisting of basement level residential units, retail space on the ground floor and six floors of speculative office space.  The 2,000 sq. m development situated in the St Luke’s conservation area features an award winning Terre Doree brick façade, which not only offers a striking modern look due to the cream colour and the intricate style the brick perforations created, but also permits enhanced natural ventilation due to the openable panels on the inside wall.

The building is served by two large interlocking AHU’s via supply and extract ductwork in vertical risers and the office areas on floors 1 – 6 each have approximately 12 TU4 Fantiles which introduce supply air into the workspace.  Due to the addition of fan terminals the underfloor pressure needs to be maintained at 18-20Pa.  This is regulated by an AHU modulating bypass damper controlled by a pressure sensor in the main riser supply duct.  The building is awarded BREEAM Excellent status.

Architect – Munkenbeck + Partners

Consultant – DSA Engineering

Developer – Durley Investment Corporation

Main Contractor –  Morgan Ashurst

M&E Contractor – Premier Electrical Ltd


Case Study PDFs

Contact us at sales@flexiblespace.com to request PDF case studies

Shatin Industrial Centre

Underfloor air conditioning was specified for the project at Shatin Industrial Centre, transforming the entire sixth floor into a co-working space specifically for a community of designers and architects.

Refurbishment

The Hoxton (Wedge House)

The Hoxton Hotel incorporates 192 hotel rooms, restaurants, bars and function rooms, as well as 4,000m2 of flexible co-working office space, the all within a sleek and contemporary building.

Refurbishment

The Stills (76 Turnmill Street)

This comprehensive refurbishment of a drab, 1970s Government-owned office block (formerly Layden House) has transformed the façade and created 38,000 sq. ft of contemporary office space.

Refurbishment

SAS Marlow

Since the installation of AET’s UfAC system and completion of the fit-out works, SAS’s staff have been able to move back into their new office environment. Many of them have already commented on the vastly improved working conditions.

Refurbishment

Contact us to discuss your HVAC requirements

See how UfAC can speed up construction time, reduce costs and create space.