Case Study

| all |

Bankside Studios

Southwark, UK

Bankside Studios was completed in October 2001, the six floors offering a total of 3,900 sq. m office space with underfloor air conditioning installed throughout.

Total Area

3,900 sq m

System
CAM-C Underfloor supply air, underfloor return air

2001 Refurbishment

Bankside Studios was completed in October 2001.  A full refurbishment unifying three separate buildings over a continuous stone base with the main design feature being the canting out of the two upper floors over the street in increasing degrees.  The six floors offer a total of 3,900 sq. m office space with underfloor air conditioning installed throughout.

The building with its bold, sculptural appearance has become a focal point at the junction of Great Guildford Street and Southwark Street, where the two canted elevations meet to form an oblique angled corner.

Architect – CZWG

Consultant – Fulcrum

Developer – The Manhattan Loft Corporation

Main Contractor – Wallis


Case Study PDFs

Contact us at sales@flexiblespace.com to request PDF case studies

Triangula Bastion, Latvia

Triangula Bastion is a distinctive mixed use development located in a prominent position on the banks of the river Daugava in Riga

Refurbishment

Flax House, Belfast

Flax House is a five storey Victorian building with red brick , warehouse style construction, located on Adelaide Street in the Linen Quarter of Belfast.

Refurbishment

Institute of Physics

Designed by Architect, Tate Hindle, the new building has a number of energy saving and sustainability features, designed to perform both during construction, and over the building’s lifetime.

Refurbishment

Blackheath High School

Blackheath High School, an independent day school for girls and part of the Girls’ Day School Trust (GDST) network, recently invested £18 million to provide new state of the art facilities including a new library and resource centre.

New Build

Contact us to discuss your HVAC requirements

See how UfAC can speed up construction time, reduce costs and create space.