Jaguar Land Rover Design Centre — AET Flexible Space

Case Study

| all |

Jaguar Land Rover Design Centre

Gaydon, UK

This project is an excellent example of how UfAC systems can adapt easily to fast changing requirements of high density office environments

Total Area

10,000 (1996) + 7,500 (2004) sq m

System
CAM-C Underfloor supply air, underfloor return air

1996 / 2004 New Build

The offices and R&D facilities at the Jaguar Land Rover Gaydon site in Warwickshire have been air conditioned by AET since 1996 when the UfAC system was first installed into the Rover Cars Design Studio at Gaydon. Originally specified due to it’s modularity and reconfiguration capability, this project is an excellent example of how UfAC systems can adapt easily to fast changing requirements of high density office environments.

The building has over 40 zones with CAM-C25 and CAM C-35 downflow units supplying conditioned air into the plenum beneath the raised access floor. Conditioned air is introduced into the work space by more than 750 Fantile units. Since the original building works there have been a number of upgrades and add-ons as well as another 7,500 sq m building in 2004 for Aston Martin’s project Goldline. In 2014 AET completed a major controls upgrade.

The site has won a number of BIFM “Office of the Year” awards

Client – Rover / Ford, now Tata Group
Consultant – Rolton Design / Venables Associates
Architect – Hulme Upright Weedon


Case Study PDFs

Contact us at sales@flexiblespace.com to request PDF case studies

10 St Giles Square

Part of the dramatic revival of London’s iconic skyscraper, Centre Point, this project, completed in February 2021, focused on creating the new London headquarters of Japanese developer and investor, Kajima.

London Refurbishment

20 Red Lion Street

This redevelopment of an existing five-storey 1950’s office building in the heart of Holborn, includes a single-storey extension to the roof, an extension to the office plate to the rear by 3.5m, and an extensive internal reconfiguration.

Refurbishment

Harella House

This high-end refurbishment and extension of a 1930’s warehouse and former clothing factory has had its interior space transformed into six floors of premium, light, airy, and flexible workspace, whilst also achieving a BREEAM ‘Excellent’ rating.

Energy Efficiency Refurbishment

Shatin Industrial Centre

Underfloor air conditioning was specified for the project at Shatin Industrial Centre, transforming the entire sixth floor into a co-working space specifically for a community of designers and architects.

Refurbishment

Contact us to discuss your HVAC requirements

See how UfAC can speed up construction time, reduce costs and create space.