Parkview Green FangCao Di — AET Flexible Space

Case Study

| all |

Parkview Green FangCao Di

Beijing, China

The design objective was to create a benchmark for a technologically advanced building that would provide energy efficient solutions for the developer, owner and occupiers

Total Area

82,000 sq m A-Grade Office Space and a Boutique Hotel

System
Hybrid system with Chilled Ceilings and Fantiles

2008 New Build

The prestigious complex located in Beijing’s Chaoyang District was completed in 2010. The building has unique architectural form with a pyramidal roof and comprises four buildings arranged in a cluster with atrium spaces set in between the buildings.

The buildings are enclosed by an external envelope which acts as a passive modulator for comfort environments with regards to interior air temperature and air quality. The design objective was to create a benchmark for a technologically advanced building that would provide energy efficient solutions for the developer, owner and occupiers. The highly insulated interior is achieved by the use of four layers of glass between the environmental skin and internal curtain walling. When combined with the use of the hybrid Chilled Ceiling / Underfloor Air Conditioning system in the office areas, a 60% energy saving can be achieved in Spring and Autumn, when compared with conventional designs and systems. This reduces to 20% in Summer and increases in Winter.

China’s first LEED Core & Shell (pre-qualified) Platinum Project
Winner of the MIPIM Asia 2010 Green Building Award

Developer – Beijing Chyau Fwu Properties Co.
Architect – Integrated Design Associates
Engineering Consultant – Arup & Partners Hong Kong


Case Study PDFs

Contact us at sales@flexiblespace.com to request PDF case studies

10 St Giles Square

Part of the dramatic revival of London’s iconic skyscraper, Centre Point, this project, completed in February 2021, focused on creating the new London headquarters of Japanese developer and investor, Kajima.

London Refurbishment

20 Red Lion Street

This redevelopment of an existing five-storey 1950’s office building in the heart of Holborn, includes a single-storey extension to the roof, an extension to the office plate to the rear by 3.5m, and an extensive internal reconfiguration.

Refurbishment

Harella House

This high-end refurbishment and extension of a 1930’s warehouse and former clothing factory has had its interior space transformed into six floors of premium, light, airy, and flexible workspace, whilst also achieving a BREEAM ‘Excellent’ rating.

Energy Efficiency Refurbishment

Shatin Industrial Centre

Underfloor air conditioning was specified for the project at Shatin Industrial Centre, transforming the entire sixth floor into a co-working space specifically for a community of designers and architects.

Refurbishment

Contact us to discuss your HVAC requirements

See how UfAC can speed up construction time, reduce costs and create space.