AET Flexible Space | Case Study | Sky Central Campus

Case Study

| all |

Sky Central Campus

Osterley, UK

AET Flexible Space Fantiles were specified by Arup to provide additional airflow and user control for approximately 40 modular meeting room pods located within the 45,000 sq m campus.

Total Area

45,000 sq m

System
Displacement Ventilation with Fantiles Underfloor supply air, high level return air

2016 New Build

AET Flexible Space Fantiles were specified by Arup to provide additional airflow and user control for approximately 40 modular meeting room pods located within the 45,000 sq m campus. Arup Acoustic specialists were satisfied that the very low acoustic levels achieved would be non-intrusive to users of the meeting pods.

The design brief was to create a highly flexible, connected space with a focus on wellbeing. The 45,000 m2 timber-framed building with its triple height atrium, is vast and wide span, with deep floor plates offering high levels of visual connectivity. Ventilation is achieved primarily by means of a central plant displacement ventilation system, but outlets such as swirl diffusers and grilles offer little or no control to react to changing loads and designers were concerned that the meeting room pods would be at risk of sub cooling when not occupied and over-heating if the occupancy in these areas exceeded the design provision.

The building has been awarded BREEAM Outstanding, BCO Corporate Workplace and Best of the Best Awards 2017

Architects – AL_A, Hassell, PLP Architecture
Consultant – Arup
Main Contractor – Mace
Fitout Contractor – Como Group


Case Study PDFs

Contact us at sales@flexiblespace.com to request PDF case studies

10 St Giles Square

Part of the dramatic revival of London’s iconic skyscraper, Centre Point, this project, completed in February 2021, focused on creating the new London headquarters of Japanese developer and investor, Kajima.

London Refurbishment

20 Red Lion Street

This redevelopment of an existing five-storey 1950’s office building in the heart of Holborn, includes a single-storey extension to the roof, an extension to the office plate to the rear by 3.5m, and an extensive internal reconfiguration.

Refurbishment

Harella House

This high-end refurbishment and extension of a 1930’s warehouse and former clothing factory has had its interior space transformed into six floors of premium, light, airy, and flexible workspace, whilst also achieving a BREEAM ‘Excellent’ rating.

Energy Efficiency Refurbishment

Shatin Industrial Centre

Underfloor air conditioning was specified for the project at Shatin Industrial Centre, transforming the entire sixth floor into a co-working space specifically for a community of designers and architects.

Refurbishment

Contact us to discuss your HVAC requirements

See how UfAC can speed up construction time, reduce costs and create space.