Case Study

| all |

Blackheath High School

London, UK

Blackheath High School, an independent day school for girls and part of the Girls’ Day School Trust (GDST) network, recently invested £18 million to provide new state of the art facilities including a new library and resource centre.

Total Area

472 sq. m

System
CAM-V Direct Expansion Underfloor supply air and high level return air

2018 New Build

Blackheath High School, an independent day school for girls and part of the Girls’ Day School Trust (GDST) network, recently invested £18 million to provide new state of the art facilities including a new library and resource centre.

The project involved the design and construction of a three storey new build, aesthetically designed to blend with the existing Victorian structure.  The library and resource centre are located in the lower ground floor, sunk beneath the existing site and the new courtyard area.

Air conditioning was required for the underground resource centre and an underfloor system was specified so that the ceiling space, featuring the unique pyramidal skylights, could be left exposed.  A single CAM-V33 Direct Expansion downflow unit serves the air conditioned zone and conditioned air is supplied into the space by 14 TU4 Fantiles.  The CAM-V receives spent air back for re-conditioning via high level transfer grilles.  A major challenge with this project was the 900mm high underfloor void within the main resource area, requiring special modification to the CAM baseframe and raised floor substructure.

Architect – Ellis Williams Architects

Main Contractor – Rooff Limited

M&E Consultant – Hilson Moran

M&E Contractor – Brith Services


Case Study PDFs

Contact us at sales@flexiblespace.com to request PDF case studies

Shatin Industrial Centre

Underfloor air conditioning was specified for the project at Shatin Industrial Centre, transforming the entire sixth floor into a co-working space specifically for a community of designers and architects.

Refurbishment

The Hoxton (Wedge House)

The Hoxton Hotel incorporates 192 hotel rooms, restaurants, bars and function rooms, as well as 4,000m2 of flexible co-working office space, the all within a sleek and contemporary building.

Refurbishment

The Stills (76 Turnmill Street)

This comprehensive refurbishment of a drab, 1970s Government-owned office block (formerly Layden House) has transformed the façade and created 38,000 sq. ft of contemporary office space.

Refurbishment

SAS Marlow

Since the installation of AET’s UfAC system and completion of the fit-out works, SAS’s staff have been able to move back into their new office environment. Many of them have already commented on the vastly improved working conditions.

Refurbishment

Contact us to discuss your HVAC requirements

See how UfAC can speed up construction time, reduce costs and create space.