TSSA move into new Headquarters at 17 Devonshire Square — AET Flexible Space
AET Flexible Space News

TSSA move into new Headquarters at 17 Devonshire Square

The Transport Salaried Staff’s Association (TSSA) have just completed a fit-out of their new headquarters space on the second floor of 17 Devonshire Square, London.

The 22,461 sq. ft. building is located in a prominent corner position within the square and was fully refurbished with underfloor air conditioning to overcome severe slab to slab restrictions as part of major “cut and carve” works in early 2017.

The building, described as a subtle blend of heritage features and contemporary finishes, now has the additional benefit of state of the art services, including the heating, ventilation and air conditioning, and has been transformed into modern, state of the art offices. The TSSA located on the second floor, are the final tenant to occupy the refurbished space and have opted for a high specification interior with additional flexible space equipment to complement the original Cat-A fit-out.

The system at 17 Devonshire Square is a CAM-V direct expansion system, using the plenum beneath the raised access floor as the supply air path with return, spent air received back at high level.  As there is no division in the floor plenum, adding and repositioning Fantiles is unrestricted, easily adapting to future change of use and making it ideal at Cat-B fit-out stage. The shallow, congested 200mm floor void also required the adoption of the latest slim-line TUS-EC Fantile.

Working with Adaptive Cooling on behalf of the project lead, Morgan Lovell, AET supplied additional equipment to cater to the TSSA space layout.  This included 24 extra TUS Fantiles and six FlexTouch wall controllers for the Director’s offices, permitting remote temperature and fan speed adjustment of the Fantiles without having to physically access the integrated controller within the unit.  The project is also the first to install the FlexTouch wall controller with CAM control, allowing users on site to adjust zone temperature settings without having to access the BMS or system controls.

The final result is a fabulous purpose built workspace designed to maximise and make best use of the restricted workspace.



Recent News

Twitter

Thank you @BCO_UK for an outstanding conference in, it was a pleasure catching up with industry colleagues.

A great way to close the session with an inspiring discussion from @thefuturenauts giving us a wake up call & challenging developers to make buildings more sustainable.

See us at #BCO Manchester tomorrow!

Find your way around the conference this week, chat online, view the speakers, delegate list and more! Download the app now from your phone's app store by searching 'British Council for Offices'

#bcoconference #manchester2022

Wishing all our #connections a great Queen’s Jubilee Celebration from all the #team here at AET!

#bankholiday #jubilee #PlatinumJubilee

AET | Case Study | The Gilbert & One Lackington

Developer: @Brkfldproprtl
Architect: @StiffTrevillion
M&E Consultant: @HilsonMoran
Quantity Surveyor: @exigere
M&E Contractor: @MaceGroup
M&E Contractor: Essex Services Group PLC

To read more see page 66: https://lnkd.in/e7SMT2cQ

Contact us to discuss your HVAC requirements

See how UfAC can speed up construction time, reduce costs and create space.